Turizam

Uklonjene prepreke za realizaciju projekta na Plavim horizontima

0210kataridiarok
V
lada je danas usvojila informaciju o prioritetnim razvojnim projektima iz oblasti turizma, u kojoj se navodi da su ministarstva finansija i održivog razvoja i turizma, nakon najave mogućeg usporavanja realizacije projekta katarske kompanije “Qatari diar” na Plavim Horizontima, odmah reagovala i donijela odluku o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi privođenja namjeni urbanističkog plana za izgradnju rizorta na lokaciji Pržno II.

Uklonjene prepreke za realizaciju projekta na Plavim horizontima
Portal AnalitikaIzvor

-Na ovaj način je pokrenuta procedura koja u periodu od par mjeseci omogućava rješavanje imovinsko-pravnih pitanja. Ova aktivnost podrazumijeva i istovremenu izradu projekta na lokaciji Pržno II- ističe se u informaciji, uz napomenu da je juče  trebalo da bude održan sastanak zvaničnika Vlade Crne Gore sa predstavnicima kompanije “Qatari Diar”.

Ugovor o kupoprodaji i investiranju između Vlade i katarske kompanije zaključen je 29. januara 2010. godine. Privatizovanu imovinu čine lokacije Pržno I i Pržno II, kompleksa gdje se nalazio bivši hotel i dijela zemlje površine 270.000 kvadrata. Ugovor je potpisan između “HTP Primorje” i “QC Hotel and Property Investment Montenegro”, a vrijednost kupoprodajnog ugovora je 25 miliona eura. Predviđena je izgradnja hotela, vila, spa centara, restorana, barova itd. Ukupna vrijednost investicije je 250 miliona eura.

-SO Tivat je 11.07.2014. godine usvojila UP Pržno I, čime su stvorene planske pretpostavke za uspješnu  valorizaciju projekta- navodi se u informaciji.

Portal Analitika