Društvo

Crna Gora se pridružila kampanji "Svim srcem u borbi protiv karcinoma dojke"

0210kampanja
C
rna Gora se pridružila međunarodnoj zdravstvenoj kampanji pod sloganom ‘Svim srcem u borbi protiv karcinoma dojke’, a koja ima za cilj podizanje svijesti o prevenciji i važnosti ranog otkrivanja bolesti, kako bi se broj oboljelih žena smanjio u budućnosti.

Crna Gora se pridružila kampanji "Svim srcem u borbi protiv karcinoma dojke"
Portal AnalitikaIzvor

Mjesec prevencije raka dojke je međunarodna zdravstvena kampanja koja se organizuje u oktobru širom svijeta sa ciljem da se poveća svijest o bolesti, ali i da se prikupe sredstva za istraživanje uzroka, prevencije, dijagnoze, liječenja i pronalaska lijeka.

O važnosti problema govori činjenica da godišnje u Crnoj Gori oboli 250 žena od karcinoma dojke.

Važan dio ovogodišnje kampanje je i simbolična šetnja solidarnosti ‘Za nju’, koja će se održati u subotu 4. oktobra, sa početkom u 12 časova. Šetnja će početi u Ulici Slobode, kod Hotela Crna Gora, a ima za cilj da okupi što više građana kako bi se poslala važna poruka o važnosti prevencije.

Kampanja je ove godine organizovana uz pomoć brojnih partnera, koji razumiju važnost ovog problema, a za njenu realizaciju i organizaciju zadužene su organizacije: NVO MOMSIC (Crnogorski komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine) i NVO ZDRAVA DONA MONTENEGRINA, marketing agencija PRAVA PRIČA iz Podgorice, kao i ljekari, prijatelji kampanje Jadranka Lakićević, Nada Cicmil Sarić , Ivana Durutović i Danilo Martinović.

Portal Analitika