Društvo

KONJEVIĆ: Moramo snažnije da se obračunamo sa kriminalom

2209rasko
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević ocijenio je u razgovoru sa časopis MUP-a Dokument da Crna Gora i njene institucije moraju da se jače obračunaju sa kriminalom.

KONJEVIĆ: Moramo snažnije da se obračunamo sa kriminalom
Portal AnalitikaIzvor

- Bezbjedonosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, ali je na žalost zbog posljednjih dešavanja kod dijela javnosti je stvorena percepcija da ona nije na adekvatnom nivou, rekao je Konjević.

Prema njegovim riječima, osim napora koje policija ulaže u suzbijanju kriminala, rješavanju krivičnih djela i procesuiranju počinilaca, mora se konkretnimpreventivnim i represivnim djelovanjem dodatno osnažiti osjećaj građana da žive u bezbjednoj državi.

- Na ovaj način, doprijeneće se jačanju povjerenja u rad policije koji je svakodnevo na ispitu, naveo je on.

Govoreći o glavnim izazovima MUP-a i Uprave policije, Konjević je kazao da su to suzbijanje korupcije i organizovanog kriminalana svim nivoima, nastavka započetih reformi u okviru agende za pristupanje evroatlantskim integracijama, reforma javne uprave sa posebnim akcentom na sektor unutrašnjih poslava.

- Tu su i izrada starteških planova za razvoj policije i sprovođenje planova integriteta u praksi, zaključio je Konjević.

 

 

Portal Analitika