Društvo

UP: Oduzeti revolver, pištolj i dum – dum meci

3policijaskicaok
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova oduzeli su danas od  dva lica, u ugostiteljskom objektu u Baru i u blizini graničnog prelaza „Aerodrom Tivat“,  vatreno oružje u ilegalnom posjedu.

UP: Oduzeti revolver, pištolj i dum – dum meci
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Interventne grupe CB Bar i Specijalne antiteroristke jedinice su, sprovodeći aktivnosti na prevenciji delikata, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, oko 11,30 časova u restoranu „Savoja“ u Baru kontrolisali određena lica, saopšteno  je iz Uprave policije.

Kod jednog lica, A.O. (32) iz Bara, pronađen je i oduzet pištolj – revolver marke „Amadeo Rossi“, cal. 38 specijal, sa pet komada metaka u okviru, za koji ovo lice ne posjeduje oružni list.

- A.O. je potom doveden u prostorije CB Bar. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru. ZODT je naložio da se o predmetnom događaju obavijesti Viši državni tužilac u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo kao nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i naložio da se krivična prijava podnese u redovnom postupku, te da se A.O. pusti bez zadržavanja – navodi se u saopštenju.

Revolver koji je oduzet od A.O. će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi – Stanice granične policije Tivat su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja i vizuelnog zapažanja, ispred pristanišne zgrade GP „Aerodrom Tivat“ izvršili kontrolu putničkog motornog vozila „Mercedes“ C klase, budvanskih registarskih oznaka.  U vozilu je pronađen pištolj marke „Walter“, cal. 9 mm, sa okvirom i četiri metka bojeve municije pomenutog kalibra – tzv. dum – dum metka. Oružje sa mecima je izuzeto i zajedno sa licem za koje se sumnja da ih je držalo, a koje se nalazilo u blizini vozila, V.R. (25) iz Budve, je predato službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Službenici OB Tivat su doveli V.R. u službene prostorije ovog OB-a i od njega oduzeli pištolj sa dum – dum mecima.

O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te naložio da se lice pusti bez zadržavanja i da se krivična prijava protiv njega procesuira u redovnom postupku.

Pištolj i dum – dum meci koji su oduzeti od V.R. će takođe biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika