Abiznis

Crna lista CBCG: Brković na čelu

cbcg
C
entralna banka objavila je danas novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem je 34 kompanije manje nego na prošlom. Broj blokiranih preduzeća smanjen je prvi put nakon deset mjeseci.

Crna lista CBCG: Brković na čelu
Portal AnalitikaIzvor

Dužnike je do avgusta predvodila kompanija Zavala invest, sa dugom od 41,27 miliona eura, ali je skinuta sa spiska zbog uvođenja stečaja.  Prema novom spisku najzaduženija kompanija je Vektra Boka biznismena Dragana Brkovića, koja je povećala dug sa 9,51 milion na 9,53 miliona eura. Slobšar&Cok, čija blokada traje četiri godine i četiri mjeseca, duguje 9,07 miliona.

Račun budvanskog preduzeća Maestral inženjering, vlasništvo Blaža Dedića,  blokiran je zbog duga od  6,9 miliona, a firma je u blokadi pet godina i deset mjeseci.   "Radoje Dakić" duguje 6,9 miliona 13 godina i devet mjeseci, dok je Ave Maria Koljčević u blokadi pet godina i osam mjeseci sa dugom od 5,9 miliona. Provladeks, koji upravlja HLT fondom, duguje 5,7 miliona Vuk & Petrol Kotor 6,3 miliona, HLT fond 4,5 miliona, Lovćen invest 4,6 miliona eura.

Račun je blokiran i kompaniji Montri Igalo zbog 3,7 miliona, dok je Tehnoput povećao dug na 547,5 hiljada, a Montavar Metalac je u blokadi zbog 2,3 miliona eura. U blokadi je i Fabrika elektroda Piva zbog duga od 3,5 miliona, Mat Company  1,4 miliona, Montepranzo Budva 1,2 miliona, koliko i Eurofond.

CBCG ima obavezu da na sajtu prvog radnog dana u mjesecuobjavljuje imena preduzeća ili preduzetnika čiji su računi blokirani duže od 30 dana i čiji iznos blokade prelazi deset hiljada eura. Na novom spisku je 2,91 hiljada kompanija, a objavljivanje podataka počelo je u julu 2012. godine.
(Mina biznis)

 

Portal Analitika