Abiznis

Opština Tivat prodaje pet parcela u zaleđu uvale Pržna

0110Tivat
O
pština Tivat objavila je u utorak poziv za prodaju pet svojih zemljišnih parcela u zaleđu uvale Pržna – Plavi horizont, u kojoj je državni investicioni fond Katara, Qatari Diar, trebalo da gradi luksuzni hotelsko-turistički kompleks sa pet zvjezdica.

Opština Tivat prodaje pet parcela u zaleđu uvale Pržna
Portal AnalitikaIzvor

„Vijesti“ pišu da su Katarci krajem avgusta objavili da problemi u sticanju vlasništva nad zemljištem, trenutno čine projekat na lokaciji Plavi horizont neodrživim, zbog čega ga obustavljaju i postepeno se povlače iz Crne Gore.

Vlada je na to reagovala 4. septembra donoseći odluku o eksproprijaciji osam privatnih zemljišnih parcela u zaleđu uvale, površine skoro 8,9 hiljada kvadrata i davanjem prethodne saglasnosti Opštini Tivat da proda svojih pet parcela sa 2,5 hiljada kvadrata po početnoj cijeni od 75,42 eura po kvadratu.

U javnom pozivu Opština Tivat je navela da je namjena tog zemljišta, prema Prostorno-urbanističkom planu grada, turizam i da je ukupna početna cijena na licitaciji 192,02 hiljade eura. Prodaju je odobrio gradski parlament 10. septembra, ali u toj odluci, međutim, piše da se samo dio tog zemljišta nalazi u zoni koju PUP predviđa za turizam, a ostatak je u zoni koja je označena kao agrikulturni pejsaž i zaštitne šume.

Pravo učešća na licitaciji imaju svi koji uplate depozit u visini od 15 odsto početne cijene, što iznosi 28,8 hiljada eura, a upravo toliko iznosi i minimalni licitacioni korak u postupku javnog nadmetanja.

Licitacija na kojoj tivatski opštinari i Vlada, kako pišu „Vijesti“, žarko žele da se pojave predstavnici Qatari Diara, održaće se 16. oktobra u zgradi tivatske Opštine.

Izvor: Vijesti; foto: bankar.me

 

Portal Analitika