Društvo

Univerzitet Mediteran nije iseljen iz svojih prostorija

mediteran
P
rinudno iseljenje Univerziteta Mediteran iz poslovne zgrade u Baru, koje je bilo zakazano za utorak, nije sprovedeno jer javni izvršitelj Branka Samardžić nije došla u zakazano vrijeme za iseljenje – saopšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove. Samardžić nije, kako tvrde u Mediteranu, obavijestila univerzitet o razlozima nedolaska.
Univerzitet Mediteran nije iseljen iz svojih prostorija
Portal AnalitikaIzvor

Univerzitet Mediteran je krajem avgusta dobio rješenje za iseljenje iz prostorija u Baru gdje je smješten Fakultet za turizam i hotelijerstvo.

- U međuvremenu Osnovni sud u Baru je postupajući po zahtjevu za otklanjanje nepravilnosti podnijetog od strane Univerziteta Mediteran donio Rješenje kojim se usvaja navedeni zahtjev i nalaže javnom izvršitelju da otkloni nepravilnosti u radu, tako što će spise predmeta sa prigovorom Univerziteta dostaviti vijeću Osnovnog suda u Baru na odlučivanje. Istovremeno, Osnovni sud u Baru je utvrdio da ne postoje uslovi za sprovođenje prinudnog iseljenja do donošenje odluke po prigovoru podnijetog od strane Univerziteta Mediteran – stoji u saopštenju sa Mediterana.

Rješenjem Osnovnog suda u Baru, kako se dodaje, potvrđuju se navodi Univerziteta o nezakonitosti u radu Samardžić u dosadašnjem toku postupka.

Iz Mediterana je ranije saopšteno da su uložili pet miliona eura u zgradu univerziteta u Baru, koju je „sumnjivim pravnim poslom Građevinsko preduzeće  Drina iz Goražda poklonila fizičkom licu Slobodanu Kneževiću“. Prema tvrdnjama predstavnika Mediterana, „novi vlasnik“ je ponudio Univerzitetu da kupi zgradu za 3.500.000 eura što je odbijeno.

Portal Analitika