Društvo

Rabrenović sa predstavnicima NPM o sprečavanju torture

30rabrenovic
D
irektorica Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija Slavica Rabrenović razgovaraće sjutra sa predstavnicima nacionalnih preventivnih mehanizama (NPM) Srbije i Albanije o sprečavanju torture, najavljeno je iz Ministarstva pravde.
Rabrenović sa predstavnicima NPM o sprečavanju torture
Portal AnalitikaIzvor


Predstavnici NPM u Crnoj Gori borave u okviru studijske posjete koja se realizuje u sklopu regionalnog projekta „Izgradnja društva bez torture i nekažnjivosti na zapadnom Balkanu“, koji podržava Evropska unija.



„Rabrenović će na sastanku upoznati goste sa postignutim rezultatima u izvršenju krivičnih sankcija i sa njima razmjeniti iskustva vezana za zaštitu ljudskih prava“, kaže se u saopštenju.



Učesnici će, u okviru programa, posjetiti i Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, Odbor za ljudska prava Skupštine Crne Gore, Instituciju Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Centar za djecu i mlade Ljubović, Odjeljenje bezbjednosti Cetinje i Specijalnu bolnicu za psihijatriju.



Projekat realizuju Inicijativa mladih za ljudska prava Crna Gora, Albanski rehabilitacioni centar za žrtve traume i torture, Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija i Međunarodni rehabilitacioni Savjet za žrtve torture iz Danske.

Portal Analitika