Abiznis

GVOZDENOVIĆ: Regionalni vodovod će generisati nove investicije (VIDEO)

3009branimir
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, kazao je danas da je regionalni vodovod opravdao svoju ukupnu investiciju i dodao da postoji jasno definisan plan daljeg razvoja, ne samo regionalnog vodovoda, već cijelog vodoprivrednog sistema na crnogorskom primorju.

GVOZDENOVIĆ: Regionalni vodovod će generisati nove investicije (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

On je gostujući na konferenciji u Kotoru "Optimizacija vodovodnog sektora na crnogorskom primorju – Izazovi i šanse“ kazao da je optimizacija preduslov razvoja ukupne ekonomije.

- Rješavanjem ovog pitanja prevaziđen je jedan od ključnih preduslova investicionog razvoja na crnogorskom primorju. Danas se pričalo o svim dodatnim vrijednostima koje su vezane kada imate jedan razvijeni projekat, a to je kvalitet vode. Ukupan sistem u narednom periodu generisaće nove investicije i siguran sam da će zajedno sa ovim projektom rasti ukupni kadrovski i drugi ekonomski potencijali na crnogorskom primorju. Zbog toga sam zadovoljan što je na međunaordnoj konferenciji otvoreno niz tih tema sa jasnim definisanim planom, da organizujemo jedan novi oblik monitoringa čitavog sistema preko Savjeta za praćenje kompletnih projekata na crnogorskom primorju koji su vezani za vodovodni sistem - napomenuo je Gvozdenović.

Konferenciju “Optimizacija vodovodnog sektora na crnogorskom primorju – Izazovi i šanse“ u Kotoru organizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Opština Kotor i Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.



Portal Analitika