Društvo

Ivezić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog trovanja pasa

2909pas1
U
Podgorici su tokom vikenda nepoznati počinioci na više lokacije postavljali otrov od kojeg je stradao veliki broj pasa lutalica, ali su žrtve bili i vlasnički psi. Tanja Ivezić, predstavnica NVO Ruka šapi kaže za Portal Analitika da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica.

Ivezić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog trovanja pasa
Portal AnalitikaIzvor

 

-Nažalost, dok neko ne kaže imenom i prezimenom ko je počinioc tog djela, ostaće samo na prijavama protiv NN lica, kaže Ivezić.

Prema njenim riječima, veoma je bitno da se ogranični prodaja otrova, koji su sada svima dostupni i svako može da ih kupi bez ostavljanja ličnih podataka.

-Ono što uvijek ističem je da je mene strah što živim u istom gradu sa ljudima koji su u stanju takva djela da rade. Bez obzira na uvriježeno mišljenje da su životinje bića drugog reda, oni su isto kao i mi sposobni da osjećaju ljubav, bol, patnju i umiranje u agoniji je monstruozno i zaslužuje svaku osudu društva.  Počinioce takvih krivičnih djela treba osuditi na zatvorsku kaznu, jer oni ugrožavaju živote i ljudi i životinja. Nažalost, pitanje vremena je kad će neko dijete malo biti otrovano i tek onda će država uraditi nešto konkretno, smatra Ivezić.

 

Portal Analitika