Društvo

LJAJIĆ: Zukorlićevo ponašanje vodi do podjela Muslimana u Crnoj Gori

rasimLjajiccc
M
inistar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić kazao je da ponašanje sandžačkog muftije Muamera Zukorlića koji je nedavno otvorio islamski vrtić u Rožajama, vodi do konfrontacija, svađa i podjela Muslimana u Crnoj Gori.

LJAJIĆ: Zukorlićevo ponašanje vodi do podjela Muslimana u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenose TV Vijesti, Ljajić je ocijenio da je to njegovo tipično ponašanje koje će imati za posljedicu podjele u porodicama i džamijama, na isti način kao što se dogodilo u Novom Pazaru i uopšte u Sandžaku i Srbiji.

Ljajić je sugerisao crnogorskoj vladi da pomogne reisu Rifatu Fejziću koji je nedavno ponašanje Zukorlića okarakterisao fašističkim.

- Vlada Crne Gore treba da pomogne Fejziću u smislu da se ispoštuje sporazum koji je Islamska zajednica ima sa Vladom Crne Gore, kao što imaju druge vjerske zajednice. Nemoguće je da jedna vjerska škola radi, a da nema dozvolu nadležnih institucija Crne Gore. Ono što važi za druge, mora da važi i za Zukorlića - smatra on.

Ljajić očekuje da će se Muslimani u Crnoj Gori uspjeti da se odbrane od Zukorlićevih napada.

- Islamska zajednica u Crnoj Gori mora pronaći način da ojača. Siguran sam da Muslimani u Crnoj Gori neće podleći pritiscima i manipulacijama kojima je Zukorlić sklon - naveo je on.

Prema njegovim riječima, velika je sreća što Zukorlić nema veliki uticaj u Crnoj Gori, a to se potkrepljuje činjenicom da je njegova Bošnjačka demokratska zajednica Crne Gore na lokalnim izborima osvojila samo jedno odborničko mjesto.

Portal Analitika