Turizam

GVOZDENOVIĆ: U Budvansku rivijeru za pet godina uloženo 27 miliona

banjorioko2909
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović kazao je nakon današnjeg boravka u radnoj posjeti HG Budvanska rivijera je ta hotelska grupacija u skaldu sa smjernicama definisanim agendom u turističkom sektoru intenzivirala aktivnosti u pravcu poboljšanja svojih smještajnih kapaciteta i kompletne usluge.

GVOZDENOVIĆ: U Budvansku rivijeru za pet godina uloženo 27 miliona
Portal AnalitikaIzvor

- Tako da je u zadnjih pet godina uloženo 27 miliona i u skladu sa takvom orijentacijom povećani su prihodi i stvoreni uslovi za nova zapošljavanja i produžetak turističke sezone. Projekat „Kastel Astva“ naredne godine će raditi punih šest mjeseci što je duplo više nego što je radio ove godine – rekao je Gvozdenović.

On je istakao da je Budvanska rivijera analizirala mogućnosti preuzimanja hotela na sjeveru.

- Budvanska rivijera skaldu sa Vladinim smjernicama radi analize kako bi preuzela određene hotele na sjeveru Crne Gore tako da bi time produžili sezonu na 365 dana. To je dobro opredjeljenje i takvo opredjeljenje podržava Vlada Crne Gore – rekao je ministar i naglasio da se nada da će ova godna biti na nivou prošle koja je bila rekordna.

- I pored toga što je ova sezona praćena raznim problemima prije svih onim vezanim za vremenske uslove, danas smo ipak čestitali turističkim radnicima što su i pored toga obezbjedili dobru ponudu i što su iznijeli godinu i doprinijeli da imamo iste rezultate kao prošle sezone – rekao je Gvozdenović.

 

Portal Analitika