Društvo

NUHODŽIĆ: Četiri crnogorska državljanina ratuju u Siriji i Ukrajini

okmevludinNuh809
O
d oktobra 2012. do danas, u Siriji je bilo 13 državljana Crne Gore, deset ih se vratilo, jedan je poginuo, a dvojica su i dalje na ratištu. Takođe, i na ratištu u Ukrajini ratuju dva crnogorska državljanina, saopšteno na sjednici skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost, prenosi Antena M.

NUHODŽIĆ: Četiri crnogorska državljanina ratuju u Siriji i Ukrajini
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici odbora za odbranu i bezbjednost posvećenoj izvještaju o radu Agencije za nacionalnu bezbjednost u prošloj godini saopšteni su podaci o broju crnogorskih državljana koji se bore na stranim ratištima.

- Od oktobra 2012. do danas, u Siriji je bilo 13 državljana Crne Gore, deset ih se vratilo, jedan je poginuo, a dvojica su i dalje na ratištu. Takođe, i na ratištu u Ukrajini imamo dva državljanina Crne Gore", saopštio je novinarima predsjednik odbora Mevludin Nuhodžić iz DPS-a - prenosi radio Antena M.

Zbog toga je jedan od zaključaka odbora da se pristupi što prije izmjenama krivičnog zakonika, sa ciljem sankcionisanja svioh onih koji učestvuju u ratu ili oružanim sukobima van Crne Gore.

Odbor zahtijeva i dalje aktivnosti ANB-a protiv organizovanog kriminala, što je prepoznato kao jedna od glavnih prijetnju po nacionalnu bezbjednost.

Izvještaj o radu ANB-a je usvojen glasovima članova odbora iz vladajuće koalicije, dok je predstavnik SNP-a u tom tijelu Velizar Kaluđerović glasao samo za zaključke odbora. Protiv zaključaka i izvještaja bio je Predrag Bulatović iz DF-a.

Portal Analitika