Abiznis

Ubijediti Francuze da ulažu u Crnu Goru

zugic1
A
mbasada Francuske spremna je da animira investitore iz te zemlje da ulažu u Crnu Goru, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija nakon sastanka resornog ministra Radoja Žugića sa ambasadorkom Veronik Brumo.

Ubijediti Francuze da ulažu u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor



Žugić je, kako se navodi u saopštnju, upoznao je ambasadorku Brumo sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori i naporima koje Vlada ulaže da uravnoteži javne finansije kroz mjere fiskalnog prilagođavanja. Žugić je predstavio planove tog resora da, kroz dodatno unapređenje fiskalnog okvira, stvori pretpostavke za dinamiziranje ekonomskog rasta i snaženje konkurentnosti, u cilju privlačenja stranih investitora koji imaju kapacitet da valorizuju prirodne resurse Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi i o organizovanju zvanične posjete Žugića Parizu do kraja godine, što bi bila prilika za dalje unapređenje ekonomskih odnosa Crne Gore i Francuske.

„Sagovornici su konstatovali da bi tokom predstojeće posjete bilo korisno organizovanje prezentacije investicionih mogućnosti u Crnoj Gori i komparativnih prednosti fiskalnog okvira“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika