Društvo

USSCG poziva građane na sjutrašnji protest ispred Vlade

2909kekovicok
Z
bog štrajka glađu radnika Metalca i njihovog sve lošijeg zdravstvenog stanja, Unija slobodnih sindikata Crne Gore pozvala je članstvo i građane sjutra na protest ispred zgrade Vlade.

USSCG poziva građane na sjutrašnji protest ispred Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Unije Srđa Keković napominje da ta centrala ne podržava štrajk glađu kao metod borbe.

"Molim sve da sjutra u 16 sati dođu ovdje, gdje se radnici bore za svoja prava, da zajednički masovno uputimo poruku Vladi da ovo pitanje mora hitno da riješi", kazao je Keković.

Radnici Metalca tačno su dvije sedmice ispred Vlade, od toga šest dana štrajkuju glađu, a sve češće interveniše hitna pomoć.

Predsjednik Sindikata Metalca Radisav Jauković pozvao je, kako je kazao, poniženu radničku klasu da im se sjutra priključe.

"Pozivam ih da dođu na proteste sjutra i u četvrtak. Da kažemo stop ovom genocidu koji nad nama sprovode poslodavci, uz pomoć Vlade."

Prema gruboj računici radnika, za ispunjenje zahtjeva potrebno je milion i po eura.

Radnici Metalca od 15. septembra danonoćno štrajkuju ispred zgrade Vlade, traže da im se isplati 14 zaostalih plata, poveže radni staž za 33 mjeseca i obezbijede otpremnine. Iz Vlade je ranije saopšteno da je riječ o privatnoj kompaniji prema kojoj nemaju nikakvih obaveza, niti je mogu izdvajati u odnosu na bilo koju drugu privatnu kompaniju.

(antenam.net)

Portal Analitika