Društvo

Čobeljić: SOVG uz radnike Metalca

cobeljicNenaad
S
indikat odbrane i Vojske Crne Gore daje iskrenu i punu podršku radnicima Montevar Metalca u nastojanjima da se izbore za pravdu i pravičnost koji im, kako navode, nesumnjivo pripadaju, prenosi portal CdM.

Čobeljić: SOVG uz radnike Metalca
Portal AnalitikaIzvor

"Veoma smo zabrinuti zbog činjenice da ste primorani da žrtvujete vaše zdravlje i živote da bi ste dobili zarađeno. Veoma smo zabrinuti zbog odsustva odgovornosti za situaciju u kojoj ste se našli. Veoma smo zabrinuti zbog činjenice da niste uvaženi kao ljudi i građani tako što nadležni ignorišu vaše zahtjeve da se razgovorom dođe do prihvatljivog rješenja. Posebno nas brine činjenica da, zbog ekonomskog ropstva u kojem se nalazimo, najveći broj crnogorskih građana i naše porodice, istina kod svojih kuća, danas štrajkujemo glađu. Dakle nijeste sami u ovome štrajku", navodi predsjednik SOVCG Nenad Čobeljić.

On dodaje, da nijesu sami niti jedini čiji se zahtjevi ignorišu niti su sami i jedini koji koji izgleda nijesu vrijedni da se sa vama razgovara i traže rješenja.

"Zabrinjava nas i ovog puta potvrđeno pravilo da sit gladnoga ne razumije, niti mu vjeruje, čak ga ni ne primjećuje a kamo li da pomogne. Zato smo mi tu, vaši sugrađani i komšije, da pomognemo i pružimo vam podršku da istrajete u vašim zahtjevima i vašoj borbi. U tom cilju Izvršni odbor SOVCG poziva članstvo SOVCG ali i sve građane koji dijele i razumiju vašu patnju i koji insistiraju na odgovornosti i hitnosti da se ovaj i drugi problemi prouzrokovani teškom ekonomskom situacijom rješavaju, da podrže vaš sutrašnji i svaki naredni protesta sa ciljem da se ova agonija prekine i sačuvaju zdravlje i životi vas i vaših porodica", navodi Čobeljić.

CdM

Portal Analitika