Društvo

Sinoć otvoren Infofest; Lazović: Potencijali interneta samo dodirnuti (VIDEO)

lazovicOK
F
estival informatičkih dostignuća, Infofest 2014, najznačajnija manifestacija toga tipa u regionu, otvorio je sinoć u hotelu Maestral potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo, Vujica Lazović.

Sinoć otvoren Infofest; Lazović: Potencijali interneta samo dodirnuti (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

"Preko raznih festivalskih formi, tu smo u prilici da svake godine nešto saznamo, razmijenimo, naučimo", rekao je Lazović, dodajući da festival traje već dvije decenije.

On je rekao da su potencijali interneta, novih tehnologija i društvenih mreža samo dodirnuti.
"Kažu, to su tek rođene bebe. Malo ko su usuđuje da se bavi dugoročnim prognozoma", kazao je Lazović.
Prema njegovim riječima, mišljenje naučne i stručne javnosti nepodijeljeno je kada su u pitanju trendovi u narednih pet do deset godina i da će svi imati digitalnog asistenta kako na poslu tako i kući.
Iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, je kako prenosi Mina, saopšteno je da će se i ove godine na Festivalu predstaviti najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, iz zemlje i svijeta.
Infofest je odlukom Vlade proglašen manifestacijom od državnog značaja. Organizuje ga Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, u saradnji sa kompanijom Biznis Link. Festival traje do 4. oktobra.

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika