Društvo

Nikola Šćepanović - čudo od djeteta (VIDEO)

2709minivanovic1
M
inistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović, ugostio je na današnjoj konferenciji za medije u zgradi Vlade, osmogodišnjeg Nikolu Šćepanovića, talentovanog dječaka koji je pravi ekspert za poznavanje biljaka!

Nikola Šćepanović - čudo od djeteta (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Nakon predstavljanja aktuelnih tema iz oblasti poljoprivrede, ministar Petar Ivanović je drugio dio konferencije za medije iskoristio da upozna javnost sa mladim stručnjakom.
- Nadam se da će Nikola biti budući ministar poljoprivrede ili možda komesar za poljoprivredu Evropske unije. U svakom slučaju čini mi se da će on biti dobar stručnjak u oblasti poljoprivrede, a možda i dobar poljoprivredni proizvođač – kazao je Ivanović.

Nikola je učenik trećeg razreda Osnovne škole „Pavle Rovinski“ iz Podgorice, a kako kaže, biljke su počele da ga interesuju kada je počeo da čita.
- Mene biljke zanimaju zato što imaju različite sastave, otrovna i ljekovita svojstva, različita staništa i izglede. Kada odrastem baviću se narodnom medicinom, da pomažem ljudima da ozdrave. Neke podatke o biljkama saznajem na internetu, ali i uz pomoć knjiga – objašnjava dječak.

2709minivanovic

Ministar

Ivanović

je na kraju konferencije poklonio

Nikoli

set knjiga, kako bi mu, kako kaže ministar, pomogao da svoju ljubav prema biljkama i dalje razvija i da proširi granice svoga znanja.



 

Portal Analitika