Kultura

Branku Iliću nagrada za "Ružno pače" na festivalu u Subotici

2609ruznopace
G
lumac Gradskog pozorišta Branko Ilić nagrađen je na upravo završenom 21. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici, saznaje Portal Analitika.

Branku Iliću nagrada za "Ružno pače" na festivalu u Subotici
Portal AnalitikaIzvor

On je dobio priznanje za glavnu ulogu koju tumači u lutkarskoj predstavi „Ružno pače“ podgoričkog teatra.

Riječ je o komadu koji je, po tekstu regionalno poznatog dramaturga Igora Bojovića, režirao poljski reditelj Jaroslav Antonijuk. Osim Branka Ilića, animaciju lutaka i uloge povjerene su Katarini Krek, Dijani Dragojević, Pavlu Iliću i Dejanu Đonoviću.

Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je Eva Farkašova, dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević. Muziku je komponovao Bogdan Ščepanski, korepetitori su Davor Novak i Petar Garić, a inspicijent Slavka Nelević.

Festival u Subotici predstavio je najrelevantnije lutkarske i dramske predstave za djecu iz cijelog svijeta. O nagradama su odlučivali Boris Goldovski iz Rusije, Ljubivoje Ršumović iz Srbije, Marek Vaškijel iz Poljske i Siniša Jelušić iz Crne Gore.

Podsjećamo, na Međunarodnom lutkarskom festivalu koji je sredinom mjeseca održan u Podgorici, Branko Ilić je takođe nagrađen za ovu ulogu.

Portal Analitika