Abiznis

Hospitalizovano troje radnika Metalca

2609metalacprotestok
Z
dravstveno stanje radnika nikšićke kompanije "Metalac", koji dvanaesti dan protestuju ispred zgrade Vlade u Podgorici, a od ponedjeljka štrajkuju glađu, se pogoršava i troje štrajkača je prevezeno u bolnicu, kazao je jutros za Portal Analitika predsjednik Sindikata Metalca Radisav Jauković.

Hospitalizovano troje radnika Metalca
Portal AnalitikaIzvor

-Radi se o srčanim bolesnicima, a imamo još trojicu kolega sa istim zdravstvenim problemima koji uzimaju terapiju na licu mjesta. Generalno, zdravstveno stanje radnika je sve gore, ali nećemo odustati od štrajka glađu i ići ćemo do kraja- najavio je Jauković.

Radnici Metalca traže da im se isplati 14 zaostalih plata, poveže radni staž za 33 mjeseca i obezbijede otpremnine. Oko 25 radnika Metalca se odlučilo na radikalizaciju protesta nakon što su predstavnici preduzeća i Unije slobodnih sindikata predali zahtjeve nadležnima u Vladi i opet ostali bez odgovora.

Vlasnik Metalca je Nikola Furundžić, a Investiciono-razvojni fond (IRF) je stekao pravo nad dvije trećine imovine Metalca nakon što ta kompanija nije vratila kredit Erste banci od 1,5 milion eura za koji je IRF izdao garanciju.

Portal Analitika