Društvo

Bigovića saslušavaju o ubistvu Osmanagića

2609ljubobigovicok
I
nspektori koji rade na rasvjetljavanju ubistva Armina Muše Osmanagića saslušaće u sklopu te istrage i Ljuba Bigovića, koji se nalazi u spuškom zatvoru, piše Dan.

Bigovića saslušavaju o ubistvu Osmanagića
Portal AnalitikaIzvor

Bigović je trebalo da bude saslušan odmah nakon ubistva Osmanagića, ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, pa je ispitivanje odloženo. Osmanagić je bio oženjen Bigovićevom rođenom sestrom Ljiljanom.

„U okviru istrage o ubistvu Osmanagića saslušan je veliki broj lica, a planirano je da izjavu da i Ljubo Bigović. Međutim, istražitelji nijesu uzeli izjavu od njega jer se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo nakon ubistva Osmanagića i još uvijek je pod terapijom. Tek kada bude fizički spreman, od njega će biti uzeta izjava na okolnosti poslova koje je Osmanagić vodio, a za koje bi Bigović mogao da zna. Takođe, on će biti saslušan i o eventualnim saznanjima da li je neko od zatvorenika pominjao mogućnost likvidacije Osmanagića“, potvrđeno je Danu u Upravi policije.

Osmanagić je ubijen u Baru 16. septembra oko 13.15 sati hicem iz snajpera, ispred svog lokala „Savoja“. U pucnjavi je povrijeđen konobar pomenutog lokala Zoran Macavar, koji nije životno ugrožen. Na Osmanagića je pucano dok je leđima bio okrenut ulici, a ubica je bio u automobilu „reno megan“ ljubljanskih tablica.

Ljubo Bigović je nepravosnažno osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

foto:CDM

Portal Analitika