Društvo

Stojanović učestvovao na skupštini SEPCA-e

stojanovic
D
irektor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slavko Stojanović koji boravi u radnoj posjeti sjedištu EUROPOL-a u Hagu, od 22. do 27. septembra 2014. godine, učestvovao je 23. septembra 2014. godine na sastanku Generalne skupštine SEPCA-e.

Stojanović učestvovao na skupštini SEPCA-e
Portal AnalitikaIzvor

Na pomenutom sastanku je naglašena potreba za reorganizacijom SEPCA-e, kojom prilikom su predstavnici projektnog tima za reorganizaciju SEPCA-e, izrazili zahvalnost crnogorskoj policiji za vrijeme čijeg ranijeg predsjedavanja SEPCA- om, je inicirano da se SEPCA reorganizuje, a sve u cilju njenog efikasnijeg rada.

Kao rezultat te inicijative, a na osnovu dosadašnjeg rada šefova policija i nacionalnih koordinatora, formirana su dva strateška dokumenta:Memorandum o razumijevanju, koji će predstavljati osnov za dalje funkcionisanje SEPCA-e. i smjernice za rad SEPCA-e, koji će zamijeniti dosadašnji Statut SEPCA-e i definisati način budućeg rada SEPCA-e.

Takođe je naglašeno da će se reorganizacijom SEPCA-e, stvoriti novi prostor za značajnije pozicioniranje SEPCA-e kao značajnog bezbjednosnog faktora u Evropi.

To je posebno prepoznao EUROPOL, koji je iz tog razloga pružio i pruža punu podršku reorganizaciji SEPCA-e i jačanju njenog kapaciteta u pravcu strateškog pristupa borbi protiv kriminala.

Direktor Stojanović je, proteklih dana boraveći u radnoj posjeti sjedištu Europol-a, ostvario i niz bilateralnih sastanaka sa direktorima policija država regiona, na kojima su razmijenjena mišljenja o dosadašnjoj saradnji i osmišljeni pravci za njeno dalje jačanje posebno u oblasti istraga najtežih krivičnih djela i istraga krivičnih djela sa elementima prekograničnog i organizovanog kriminala.

U sklopu tekuće radne posjete direktor Stojanović danas učestvuje na Konferenciji šefova evropskih policijskih službi, dok će sjutra učestvovati na Konferenciji šefova policija Zapadnog Balkana.

 

Portal Analitika