Kultura

Plasido Domingo 8. decembra u beogradskoj Kombank areni

2509placidodomingo
J
edan od najpoznatijih tenora svijeta, Španac Plasido Domingo, nastupiće u Srbiji nakon više od dvije decenije, i to 8. decembra u beogradskoj Kombank areni, saopštili su organizatori.

Plasido Domingo 8. decembra u beogradskoj Kombank areni
Portal AnalitikaIzvor

Newsweek i drugi mediji nerijetko ga nazivaju „kraljem opere“, „istinskim renesansnim čovjekom muzike“ i „najvećim operskim umjetnikom savremenog doba“. Maestro Plasido Domingo je višestruko talentovan, priznat ne samo kao pjevač već i kao dirigent, a njegova uzrečica i moto je „Ako se odmaram, zarđaću“.

Njegova višedecenijska impresivna karijera uključuje 144 pjevačkih rola, što predstavlja svojevrstan rekord i podatak bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere! Kao cijenjen dirigent i direktor Opere Los Anđelesa, u njegovom opusu nalazi se i više od 500 izvođenja pod njegovom dirigentskom palicom, kao i veliki broj albuma.

- Napunio je 73 godine u januaru, ali njegov šarm, talenat i energija i dalje traju istim intenzitetom. Glas tople boje i izuzetne moći transformacije, savršeno se nadopunjuje sa njegovom glumačkom nadarenošću i daje mu ono što sam Domingo smatra svojom najvećom prednošću: mogućnost da pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta. Skoro da ne postoji opersko djelo u kome se nije oprobao. Za sva vremena ovjekovječio je Alfreda iz „Travijate“, Artura iz „Lućije od Lamermura“, Don Hozea iz „Karmen“ i mnoge druge operske likove – navodi se u najavi velikog koncerta na internet stranicama Kombank arene.

Cijena ulaznica i kada će se pojaviti u prodaju - još nije poznato.

Foto: classicfm.com

Portal Analitika