Društvo

Od sjutra u Budvi skup Chevening alumnista

2509konferencbudva
U
Budvi će se od sjutra pa do 28. septembra po prvi put u crnogorskoj organizaciji održati skup Chevening alumnista, diplomaca britanskih univerziteta iz regiona. Tema konferencije “Balkan Regional Chevening Forum 2014”, koju otvaraju predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, kao najistaknutiji britanski stipendista iz Crne Gore, i ambasador UK Ijan Viting je "Znanje kao generator napretka u regionu."

Od sjutra u Budvi skup Chevening alumnista
Portal AnalitikaIzvor

Ovom konferencijom obilježava se 20 godina dodjeljivanja Chevening stipendija u Crnoj Gori, kao i 30 godina dodjeljivanja Chevening stipendija u svijetu.

Učesnici konferencije su alumnisti britanskih univerziteta iz zemalja zapadnog Balkana, a cilj skupa je razmjena iskustava o problemu odliva mozgova, promocija tješnje naučne, ekonomske i sveukupne saradnje Ujedinjenog Kraljevstva i regiona zapadnog Balkana, kao iznalaženje rješenja za lakše putovanje i boravak državljana iz regiona u Velikoj Britaniji. Jedan od ciljeva ove konferencije je i stvaranje jake regionalne alumni mreže Chevening stipendista.

Organizator događaja koji se održava u hotelu "Splendid" je Mreža alumnista iz Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori (MAUK), a konferencija će osim regionalnih univerzitetskih diplomaca okupiti i mlade eksperte iz zemalja regiona i EU, diplomatske predstavnike Crne Gore i strane diplomate u Crnoj Gori, kao i goste iz oblasti biznisa i preduzetništva.

Portal Analitika