Društvo

Davorovo liječenje daje rezultate

davorV2509
udista i član redakcije Portala RTCG Davor Vuković, vratio se iz Beča gdje je bio podvrgnut novoj metodi liječenja - matičnim ćelijama, a prema prvim informacijama, doktori su zadovoljni rezultatom tretmana.

Davorovo liječenje daje rezultate
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Vuković je u šesnaestoj godini na turniru u Somboru zadobio teže povrede vrata, koje su uzrokovale kvadriplegiju - oduzetost gornjih i donjih ekstremiteta.

"Samo sam oči mogao da pokrećem", kaže Davor, koji danas pokreće ruke i obavlja posao moderatora na Portalu Javnog servisa.

Nakon nove terapije u Beču, Davor otkriva da je transplatacija matičnih ćelija, koja je trajala sat i trideset minuta, prošla u najboljem redu.

"Doktori sa te klinike su prije tretmana odradili potrebne testove pokretljivosti zglobova, snagu mišića, kao i senzibilitet i mogu reći da su bili veoma zadovoljni postignutim rezultatima", objašnjava Vuković.

Njemu sada predstoji proces oporavka uz razne vježbe sa terapeutom, nakon kojeg je potrebno ponoviti testiranje da bi se dobio termin za još jedan tretman.

"Imam obavezu i potrebu da zahvalim svim ljudima, bez obzira na visinu uplate, kao i svim medijima koji su redovno apelovali na javnost i koji su mi pomogli da odem u Beč i pokušam da izvučem najbolje iz sebe", poručuje Vuković.

Davoru je to bio drugi put da se podvrgne metodi liječenja matičnim ćelijama u bečkoj klinici.

rtcg.me

Portal Analitika