Društvo

Brajović – Drobnič: Pokrenuti inicijativu za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata

brajovicmitja2409
M
inistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas šefa Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori ambasadora Mitju Drobniča.

Brajović – Drobnič: Pokrenuti inicijativu za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata
Portal AnalitikaIzvor

Drobnič je, kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, iskazao interesovanje za projekat izgradnje autoputa Bar-Boljare, te ga je ministar Brajović upoznao sa pozitivnim pomakom po pitanju ovog infrastrukturnog projekta, posebno u dijelu odobravanja kredita od strane EXIM banke.

Ministar je istakao da će biti obezbijeđena potpuna transparentnost i u daljoj proceduri po pitanju autoputa, prvenstveno dostavljanjem svih relevantnih ugovora Skupštini Crne Gore, prije njihovog stupanja na snagu.

Na sastanku je bilo riječi i o ostalim značajnim projektima iz oblasti saobraćaja, o potrebi pokretanja inicijative za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata na regionalnom nivou, kako kroz inicijative država regiona, tako i zajednički prema institucijama Evropske Unije. Istaknut je značaj dosadašnje, ali i predstojeće, podrške EU fondova razvoju saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

 

 

Portal Analitika