Turizam

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Parizu

2409ntocg
N
acionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u  saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na berzi turizma „Top Resa 2014“ koja se održava od 23. do 26. septembra u Parizu.

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena  u Parizu
Portal AnalitikaIzvor

Sajam „Top Resa“ okuplja veliki broj profesionalaca u turističkom biznisu, isključivo je poslovnog karaktera, a nastup na ovom sajmu omogućava uspostavljanje kontakata i poslovanja sa turoperatorima u vrijeme kada je to optimalno za planiranje i ugovaranje poslova za narednu godinu.

Direktor NTOCG Saša Radović, državni sekretar za turizam Predrag Jelušić i generalna direktorica Direktorata za turistički razvoj i standard Ministarstva održivog razvoja i turizma Olivera Brajović, održali su sastanke sa partnerima i turističkim privrednicima iz Francuske. Radović je kako je saopšteno iz PR službe NTO dao brojne intervjue za francuske medije, među kojima su najznačajniji Tendance Nomade (MICE magazin), Echo Touristique, Le Quotidien du Tourisme i dr. Crnogorski štand je i ove godine posjetila ambasadorka Crne Gore u Francuskoj Irena Radović.

Na sajmu su održani brojni sastanci partnera i potpisani ugovori za ljetnju sezonu 2015. godine. HG „Budvanska rivijera“ je na sajmu potpisala ugovor sa agencijom MTO Travel Francuska za hotel Castellastva u Petrovcu za 6 mjeseci korišćenja kapaciteta, a održan je sastanak i sa starim partnerom turopertorom Prodintour i dogovoreno je povećanje kapaciteta u sezoni za hotel Palas, koji će u 2015. godini biti jedini sa kojim ovaj turoperator posluje u regionu.

Prvi dani sajma Top Resa 2014 protiče u znaku štrajka pilota Air France-a, tako da su turoperatori na sajmu bili veoma zauzeti pronalaženjem alternativnih vidova prevoza za turiste koji se trenutno nalaze na destinacijama, što može biti šansa za našeg nacionalnog avio prevoznika.

Na crnogorskom štandu pored predstavnika NTOCG i Ministarstva održivog razvoja i turizma svoju ponudu su predstavili: Montenegro Airlines, Montenegro Stars Hotel Group, HG Budvanska Rivijera, hotel Regent, turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, kao i agencije Luminalis DMC, MTO travel, Talas M DMC i Fly Montenegro.

Očekuje se da će ove godine sajam posjetiti oko 30.000 posjetilaca i preko 1000 predstavnika medijskih kuća, kao i poslovnih ljudi koji planiraju investicije u turizmu.

Portal Analitika