Abiznis

Proizvođači najavili blokadu kapija DKP

24duvanskikombinatok
P
roizvođači duvana najavili su juče da će početi štrajk ispred Duvanskog kombinata koji im dugu­je 36.000 eura još iz prošle godine, ukoliko do petka ne budu isplaćeni.

Proizvođači najavili blokadu kapija DKP
Portal AnalitikaIzvor

- Duvanski kombinat Podgorica od prošle godine duguje če­tvrtinu, tačnije 36.000 eura, proizvođačima duvana i zato ćemo ukoliko do petka ne bude isplaćen novac štrajkovati ispred kapija Kombinata - ka­zao je za Pobjedu predsjednik Udruženja proizvođača duva­na Hamdija Ljuljković.

On je ispričao da su do sada imali više sastanaka sa izvrš­nim direktorom novog DKP-a Slavoljubom Vukašinovićem i da je on, kako je rekao, raspolo­žen da pomogne, ali do sada ni­je precizirao kada će im biti isplaćen novac.

- Vukašinović je više puta obe­ćavao da će isplatiti dug. Znam da je pokušavao i davao nam neke rokove, međutim mi želi­mo ono što smo zaradili da nam bude isplaćeno. Shvatamo da Duvanski ima problema, ali sad treba da se prodaje ovogodišnji duvan, a mi još nijesmo dobili pare od prošlogodišnjeg, što je, priznaćete, nekorektno prema nama proizvođačima. Nas 70 koji imamo količinski duvana kao i prošle godine moramo da razmišljamo što da uradimo sa duvanom. Pokušavali smo i da prodamo naš proizvod u Italiju, ali nijesmo mogli zbog doku­mentacije, tako da mi tražimo rješenje. Kazali smo Vukašinoviću da ukoliko nam ne bude do petka isplata, okupićemo se i blokirati kapiju DKP-a - naja­vio je Ljuljković i dodao da su prijavili okupljanje policiji.

Ministarstvo poljopri­vrede i ruralnog razvoja, odnosno ministar Petar Ivanović, kako je rekao Ljuljković, najviše je pomogao od svih mini­stara do sada. - Pozvali smo ga i tražili da nam pomogne i upla­tili su nam premije koje su bile planirane za slje­deću godinu. Jedino nam je on pomogao, a uplatio nam je i subvencije za sjeme, najlon - 50% od ukupno uloženog -ista­kao je Ljuljković.

Portal Analitika