Društvo

Beranac na najvišem vrhu Alpa: Slaviša Đinović na krovu Evrope

18ber
S
laviša Đinović Đino, član NVO ,,Vuk” iz Berana, bio je sa još 12 planinara iz Srbije dio ekspedicije koja je osvojila najviši alpski vrh.
Beranac na najvišem vrhu Alpa: Slaviša Đinović na krovu Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Uspon na Monblan (Francuska), sa 4.810 metara nadmorske visine, trajao je pet dana. Osim NVO ,,Vuk” u ovoj međunarodnoj ekspediciji učestvovali su i predstavnici PD ,,Pobeda” i ,,Avala” iz Beograda, kao i ,,Žeželja” iz Kragujevca.

Ovu ekspediciju podržali su opština Berane, organizacija ,,Hoćemo Luku Berane”, Turistička organizacija Berane (TOB), NVO ,,Lim consulting” iz Berana i d.o.o. ,,Mima”.

Učesnik ove avanture i jedini predstavnik Crne Gore  naglasio je da je, poslije  više pokušaja da se osvoji Bijela Dama, vrijeme  ovog puta poslužilo planinare i dozvolilo im da se popnu na krov Zapadne Evrope. Za sljedeću godinu najavio je uspon na planinu Ararat, koja se nalazi na granici Turske i Jermenije.

Đinović se već desetak godina  bavi planinarenjem. Učestvovao je u ekspediijama koje su osvajale vrhove crnogorskih planina, ali i Julijske Alpe u Sloveniji, kao i Olimp u Grčkoj. Inače, godinama se aktivno bavio sportom. Iza sebe ima titulu prvaka bivše SRJ u boksu. Bio je član bokserskih klubova u Crnoj Gori i Srbiji, kao i reprezentacije. U slobodno vrijeme slika i piše poeziju.

Pobjeda.me

Portal Analitika