Društvo

REKTORAT UCG: Reorganizacijom do smanjenja troškova

reg-unuvertzitet-pg
S
enat Univerziteta Crne Gore je formirao tim za izradu kratkoročne strategije reorganizacije i integracije Univerziteta Crne Gore, sa ciljem da kroz racionalizuju smanje finansijski troškovi.
REKTORAT UCG: Reorganizacijom do smanjenja troškova
Portal AnalitikaIzvor

Tim čine rektor Radmila Vojvodić, predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica, prorektori Predrag Stanišić i Srđan Stanković, generalni sekretar Jelena Pajković, rukovodilac Centra za studije i kontrolu kvaliteta Mitar Mišović

U timu su I članovi Senata Maja Baćović, Bogdan Ašanin, Saša Milić, Duško Lučić, Miomir Jovanović i Miloš Pavićević. Formirana je i radna grupa, u čijem sastavu su tri koordinatora - Zoran Veljović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, Mileta Golubović sa Medicinskog i Željko Jaćimović sa Metalurško-tehnološkog fakulteta, kao i prodekani za nastavu svih organizacionih jednica Univerziteta.

"U susret donošenju Akta o sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu, odlučeno je da se postojeća organizacija uskladi sa propisima, misijom i djelatnošću Univerziteta, usvojenim i preporučenim standardima kvaliteta, kao i da se postojeća organizacija racionalizuje i smanje finansijski troškovi", saopšteno je iz Rektorata UCG.

Rad tima i radne grupe je oročen do kraja tekuće godine”. Formiranje radnog tijela i grupa u skladu je i sa smjernicama i preporukama koje je Univerzitet dobio kako u nedavno završenom procesu spoljne evaluacije, koju su sproveli eksperti Evropske asocijacije univerziteta, tako i u procesima ranijih evaluacija.

"Kako je navedeno u obrazloženju rektora, potrebno je iskoristiti sva dosadašnja iskustva za pripremu ozbiljnih promjena u organizaciji nastave, kako bi se već za pripremu naredne studijske godine mogle očekivati dobre novine u sistemu i funkcionisanju Univerziteta", pojašnjavaju u Rektoratu.

Portal Analitika