Abiznis

UPCG dodijelila nagrade za društveno odgovorno poslovanje

upcg1709
N
a svečanoj ceremoniji koju je Unija poslodavaca Crne Gore UPCG organizovala u EU Info Centru, preduzećima iz Crne Gore dodijeljene su "UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje DOP“ za 2014. godinu. Ovim činom, nagrađena preduzeća iz Crne Gore pridružila su se laureatima iz još četiri zemlje - Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Turske u kojima se ova nagrada po prvi put istovremeno dodjeljuje.

UPCG dodijelila nagrade za društveno odgovorno poslovanje
Portal AnalitikaIzvor

Uvodnim izlaganjima, ceremoniju dodjele “UPCG nagrada za DOP” svečano su otvorili predsjednik UPCG Predrag Mitrović i državna sekretarka i koordinatorka Mreže za društvenu odgovornost Daliborka Pejović. Tom prilikom je istaknuto da “UPCG nagrada za DOP” ima za cilj promovisanje primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Na događaju su nagrađena mala, srednja i velika preduzeća, i to u kategorijama: briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu. Preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje u navedenim kategorijama, dodijeljena je Glavna nagrada. Glavni kriterijumi na osnovu kojih su nagrade dodjeljivane su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

U oblasti “Briga za zaposlene”, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobio je Elko tim iz Podgorice. Izvršnom direktoru Elko tim-a Slobodanu Mikavici nagradu je uručio Slobodan Filipović, direktor Direktorata za rad - Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

U oblasti “Briga za životnu sredinu”, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobila je Luka Kotor iz Kotora, a u kategoriji srednje preduzeće Elko tim. Izvršnom direktoru Luke Kotor Vasiliju Kusovcu i izvršnom direktoru Elko tim-a Slobodanu Mikavici nagrade je uručila Daliborka Pejović, državna sekretarka i koordinatorka Mreže za društvenu odgovornost.

U oblasti “Briga za zajednicu”, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobila je Luka Kotor, nagradu u kategoriji srednje preduzeće dobilo je Cerovo iz Bara, a nagradu za veliko preduzeće dobio je Adriatic Marinas iz Tivta. Prof. dr Ana Lalević Filipović, prodekan za finansije i biznis zajednicu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore uručila je nagradu izvršnom direktoru Luke Kotor Vasiliju Kusovcu. Izvršnom direktoru preduzeća Cerovo Goranu Đuroviću nagradu je uručila generalni sekretar UPCG Suzana Radulović, dok je predsjednik UPCG Predrag Mitrović uručio nagradu izvršnom direktoru kompanije Adriatic Marinas Oliveru Corlette.

Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju nagrađeno je preduzeće Elko tim kojem je dodijeljena Glavna nagrada – za poslovanje u sve tri kategorije. Izvršnom direktoru Elko tim-a Slobodanu Mikavici nagradu je uručio Predrag Mitrović, predsjednik UPCG.

Članovi Evaluacionog odbora za dodjelu "UPCG nagrade za DOP“ bili su: državna sekretarka i koordinatorka Mreže za društvenu odgovornost Daliborka Pejović, dekan Ekonomskog fakulteta UCG prof. dr Milivoje Radović, zamjenica izvršne direktorice Centra za razvoj nevladinih organizacija CRNVO Marina Vuković, direktor komunikacija u Građanskoj alijansi i autor TV emisije "Robin Hood“ Darko Ivanović, predsjednik Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata Crne Gore dr Vladimir Pavićević, šefica Sektora za ekonomiju u UPCG Ana Rašović.

Konkurs za "UPCG nagradu za DOP“ bio je otvoren od 16. jula do 1. septembra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

Portal Analitika