Društvo

Đukanović čestitao Dan opštine Žabljak

1609Djukanovic
Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 17. septembra - Dana opštine Žabljak, čestitku predsjedniku opštine Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Žabljaka.

Đukanović čestitao Dan opštine Žabljak
Portal AnalitikaIzvor


„Građani Žabljaka svoj praznik dočekuju sa realnom nadom u blisko bolje sjutra cijelog Durmitorskog kraja. Iz godine u godinu Žabljak, kroz unapređenje putne i komunalne infrastrukture, uz nove sadržaje i realno projektovane pravce razvoja, postaje privlačno mjesto za život, sa raznovrsnom turističkom ponudom i sve izglednijim šansama za valorizaciju bogatih prirodnih resursa” - istakao je u čestitki Đukanović.



Podsjetivši da će Žabljak, kao i cijelo Durmitorsko područje, biti u posebnom fokusu Vlade, u okviru politike bržeg i ravnomjernijeg regionalnog razvoja, Đukanović je naglasio da Vlada Crne Gore sa lokalnom upravom ozbiljno radi na prevazilaženju identifikovanih razvojnih problema i traženju najoptimalnijih modela za podsticaj biznisa i investicija u turizmu, proizvodnji zdrave hrane, šumarstvu.



„To je put za privlačenje strateških partnera, a samim tim i za otvaranje novih radnih mjesta, zaustavljanje migracionih procesa i veći i značajniji doprinos ukupnom razvoju i napretku naše države. Sve to zajedno čini realnijim i dostizanje evroatlantskih i evropskih ciljeva Crne Gore” - kaže se u čestitki predsjednika Vlade.

foto: www.esiweb.org

Portal Analitika