Društvo

Bogdanović na Klimatskom samitu 2014.

1609samit
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun uputio je poziv gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću za učešće na ovogodišnjem Klimatskom samitu, koji će biti održan 23. septembra u Njujorku.

Bogdanović na Klimatskom samitu 2014.
Portal AnalitikaIzvor


"Zadovoljstvo mi je da vas pozovem na Klimatski samit, koji će biti održan u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Klimatske promjene i naš odgovor na njih, važno je pitanje našeg vremena. Samo udruženom akcijom bićemo u mogućnosti da dostignemo ciljeve iz Povelje Ujedinjenih nacija. Pozivam vas da svojim učešćem doprinesete radu Samita kojim ćemo uticati na napore da obezbijedimo prosperitet, kvalitet i bezbjedan život za naše i buduće generacije", navodi se u pozivu generalnog sekretara UN.



Tokom Klimatskog samita 2014 Bogdanović će potpisati pismo o namjerama kojim će biti iskazana podrška globalnoj Platformi o energetskoj efikasnosti.



Među potpisnicima pisma biće više gradova svijeta koji će učestvovati na ovogodišnjem Samitu, a među kojima će Crnu Goru reprezentovati Cetinje.

Prijestonica Cetinje, kroz saradnju sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, tokom posljednjih godina realizovala je više projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a najznačajniji među njima je „Beautiful Cetinje“, čija je implementacija počela 2011. godine.

Portal Analitika