Društvo

Suspendovan službenik ZIKS-a, pokušao da doturi narkotike

1509ziksok
Z
atvorski policajac Dalibor Pejurić suspendovan je juče nakon što je kod njega prilikom kontrole na ulasku u zatvorske prostorije pronađena manja količina materije za koju se sumnja da je heroin, pišu štampani mediji.

Suspendovan službenik ZIKS-a, pokušao da doturi narkotike
Portal AnalitikaIzvor


U okviru pojačane kontrole prilikom ulaska u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, službenici na portirnici, osim kod rodbine i prijatelja zatvorenika, sve češće kod svojih kolega pronalaze drogu i telefone koje su planirali da doture zatvorenicima.



Tako su zatvorski policajci na portirnici, poštujući procedure koje je uvela uprava ZIKS-a, izvršili pretres kolege Pejurića, kao i ostalih službenika. Tokom pregleda na kontradiverzionom aparatu stvari, koje je Pejurić izvadio iz džepova, sumnja je pala na upaljač u kojem je nekoliko trenutaka kasnije pronađena materija za koju se sumnja da je heroin.



Pejurić je zadržan do dolaska policajaca koji su ga odveli u drugu zatvorsku prostoriju na saslušanje, odakle je nešto kasnije odveden i u policijske prostorije, a o svemu je obaviješten i nadležni državni tužilac.

foto: javniservis.me

Portal Analitika