Abiznis

Nastavak saradnje Neksana i Boksita pod znakom pitanja

1509boksit
N
astavak saradnje nikšićke kompanije Neksan sa Rudnicima boksita i dalje je neizvjestan, jer, kako tvrdi vlasnik Miodrag Davidović, ni danas ga niko od nadležnih nije kontaktirao povodom njegovih zahtjeva o razrješenju situacije u tom preduzeću.

Nastavak saradnje Neksana i Boksita pod znakom pitanja
Portal AnalitikaIzvor

Davidović je Mini business kazao da će, uprkos tome, sjutra uplatiti novac za isplatu zarada radnicima Boksita, kao što je to radio i u minula tri mjeseca, shodno ugovoru o poslovno – tehničkoj saradnji.

„Neksan je spreman da pomogne Boksitima da izađu iz situacije u kojoj su se našli, ali to treba da učini i država, ako im je interes da to preduzeće opstane i nastavi rad. Na vrijeme smo im obezbjeđivali novac za proizvodnju i plate, iako smo rudu lagerovali i trpjeli štetu“, rekao je Davidović.

Prema njegovim riječima, od Neksana se zauzvrat traži da plati porez na neprodatu rudu i ne prihvata zahtjev da se odloži rok za izmirenje te obaveze, uz ponuđene garancije imovinom.

„Ne tražimo milostinju, niti da pomažu Neksanu, već da zajedno pokušamo doprinijeti oporavku Boksita“, kazao je Davidović.

On je, odnos nadležnih na razrješenju situacije u Boksitima, ilustrovao i primjerom odlaganjem isplate otpremnina, što je neophodno uraditi da bi se smanjio broj zaposlenih i omogućilo povoljnije poslovanje.

Izvor: Mina business

Portal Analitika