Društvo

Glavni grad dobio jedinstveni Kulturni centar – Gavroche (FOTO)

ga1
D
anas je u glavnom gradu otvoren Kulturni centar Gavroche, jedini Centar te vrste. Ovo je prilika je za sve koji nešto stvaraju da se tu i predstave. U jedinstvenom enterijeru korisnici mogu da pohađaju neku od devet vrsta radionica, a mladi autori su dobili prostor gdje mogu predstaviti svoje radove i umjeće.

Glavni grad dobio jedinstveni Kulturni centar – Gavroche (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, u Centru će se održavati i rekreativne, kulturno - umjetničke i edukativne radionice.To znači da će djeca predškolskog, školskog i starijeg uzrasta moći da pohađaju radionice džez baleta, glume, jezika, muzike, slikarstva, breakdance-a i joge, koje će voditi profesionalci iz raznih oblasti, a čiji je rad već poznat crnogorskoj publici.

Sam Centar je svojevrsna izložba, jer je enterijer u potpunosti sastavljen od autorskih djela lokalnih, ali i umjetnika iz regiona. Svi mladi ljudi koji nešto rade i stvaraju, mogu svoj rad predstaviti u Centru koji će im pružiti logističku podršku i prostor, a djeca koja pohađalju neku od radionica na drugačiji i neposredniji način mogu da otkrivaju svoje potencijale i uče.

gp
Pored dnevnog programa koji se sastoji od devet vrsta radionica, Centar će imati i noćni program koji će biti kreiran u skladu sa potrebama grada i angažovanjem njegovih mladih umjetnika, a uključivaće i gostovanja afirmisanih umjetnika iz cijelog svijeta.

Centar je otvoren tokom cijele sedmice, od 8 do 16 časova. KC Gavroche nastao je na inicijativu istoimene NVO.

ga3a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika