Turizam

NTO Call centar: Turisti se najviše žalili na buku

1409callcentar
C
all Centar Nacionalne turističke organizacije (NTO) zabilježio je u avgustu skoro 2,38 hiljada poziva, od čega se 495 odnosilo na pritužbe, i to najviše zbog buke, nelegalnog izdavanja smještaja i nepoštovanja plažnog reda.

NTO Call centar: Turisti se najviše žalili na buku
Portal AnalitikaIzvor

Najviše pritužbi u avgustu je, kako je saopšteno iz NTO-a, stiglo iz Herceg Novog i to 147, Budve 124, Bara 94, Ulcinja 41, Kotora 40, dok je najmanje, odnosno 14 pritužbi evidentirano iz Tivta.

„Pritužbe su se većinom odnosile na glasnu muziku iz ugostiteljskih objekata, nelegalno izdavanje smještaja, odnosno takozvane dilere soba i nepoštovanje pravila na kupalištima 50/50 koje se odnosi na postavljanje plažnog mobilijara“, rekli su agenciji Mina-business predstavnici NTO.

Zabilježeno je i, kako se dodaje, nekoliko žalbi na izlivanje fekalija i gomilanje smeća, neizdavanje fiskalnih računa i narušavanje javnog reda i mira.

„Od ukupnog broja poziva, najveći dio, odnosno oko 1,86 hiljada, odnosio se na pružanje opštih informacija o brojevima telefona turističkih i rent-a-car agencija i restorana i informacija o smještajnim kapacitetima, manifestacijama, uslovima na putu i vremenskim prilikama“, precizirali su iz NTO-a.

Oni su objasnili da se svaka primljena žalba i pohvala evidentira i odmah procesuira.

„Kontaktira se inspekcija ili ustanova koja je nadležna za određenu žalbu i turista, ukoliko želi povratnu informaciju može se informisati u toku istog ili narednog dana, tako što ponovo kontaktira Call Centar i dežurni operater mu daje informaciju o ishodu intervencije, ukoliko mu je nadležna inspekcija proslijedila“, kazali su iz NTO-a.

Na broj 1300 pristigle su i pohvale, prije svega na rad i ažurnost operatera u Call centru, saradnju sa inspekcijskim organima i brzinu rješavanja problema, kao i na kulturno-zabavni program na primorju.

Call Centar NTO 1300 na raspolaganju je turistima 24 sata dnevno za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale.

Izvor: Mina business

Portal Analitika