Abiznis

Prerada KAP-u duguje 36 miliona

2808kap
K
ombinat aluminijuma (KAP), u postupku koji se duže vrijeme vodi pred Privrednim sudom, potražuje od Prerade, pogona koji je bio u njegovom stoprocentnom vlasništvu, 36 miliona eura.

Prerada KAP-u duguje 36 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Potraživanje, zbog kojeg je stečajni upravnik KAP-a, Veselin Perišić u septembru prošle godine zatražio uvođenje stečaja u Preradu, veće je od cijene od 28 miliona eura za koju je podgorička fabrika prodata nikšićkom Unipromu.

"Ta potraživanja sam ja, kao stečajni upravnik Prerade, osporio jer smatram da nijesu regularna. KAP od Prerade potražuje oko 36 miliona", rekao je Dnevnim novinama stečajni upravnik Prerade, Zoran Janković.

Pogoni Prerade, kako je ranije kazao Janković, nijesu radili, a KAP ih je zaduživao, zbog čega je potraživanje aluminijumske fabrike nezakonito.

Mišljenje Jankovića dijele i članovi Sindikata Prerade koji su njemu i sudiji u tom predmetu, Veselinu Vujoševiću poslali dopis u kojem su naveli šta je sve KAP koristio od imovine Prerade besplatno.

Stečajna uprava Prerade i Uniprom potpisali su nedavno ugovor o kupoprodaji dijela imovine preduzeća, za šta je kompanija biznismena Veselina Pejovića ponudila 1,5 miliona eura.

Portal Analitika