Društvo

CAMOVIĆ: Moja namjera nije da naudim Vijestima

1209Camovic
Moje proglašenje tehnološkim viškom, pokušava da se iskoristi za svakodnevna međusobna medijska trvenja“, kazala je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, predsjednica Sindikata medija Crne Gore Marijana Camović i apelovala na sve medije da ne koriste njenu situaciju kao sredstvo u međusobnim sukobima.

CAMOVIĆ: Moja namjera nije da naudim Vijestima
Portal AnalitikaIzvor

Camović je u saopštenju pojasnila stavove koje je nedavno iznijela nakon otkaza koji je dobila u ND „Vijesti“.

„Saopštenjem za javnost sam, u prvom dijelu, iskazala svoj stav prema otkazu koji sam dobila poslije 14 godina rada kao tehnološki višak, pri tom iskazujući neslaganje sa takvim tretmanom i najavljujući sudski proces u kojem ću, kako smatram, dokazati nezakonitost takve odluke“, podsjetila je predsjednica Sindikata koji okuplja kako kaže članove svih medija.

Camović je rekla da je u drugom dijelu saopštenja iznijela ključni problem koji se tiče svih poslodavaca i tišti sve zaposlene, a odnosi se na institut tehnološkog viška, koji poslodavcima sve više koristi za olako oslobađanje od zaposlenih.

„U nastavku sam istakla da je rješavanje tog problema, bio i biće, jedan od ključnih programskih ciljeva Sindikata medija. Pri tom, pojedini mediji su, slučajno ili namjerno, pogrešno protumačili da se taj dio izjave odnosio isključivo na ND „Vijesti“. Iz tog razloga, ovom prilikom pojašnjavam da se taj dio izjave odnosio na ukupno stanje u crnogorskim medijima. Posebno želim da istaknem da moja namjera nije bila, niti će ikada biti, da naudim ND „Vijesti“, a posebno ne kolegama i koleginicama zaposlenim u tom mediju. Zato i ovom prilikom apelujem na ostale medije da situaciju u kojoj sam se zatekla ne koriste kao sredstvo u međusobnim sukobima", zaključila je Camović.

 

 

 

Portal Analitika