Društvo

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja noć proveli na terenu

slika
N
evrijeme koje je najavljivano za sinoć, na području kotorske opštine nije bilo očekivanog intenziteta, ali je Služba zaštite i spašavanja imala je tokom noći pune ruke posla, javlja Skala radio.

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja noć proveli na terenu
Portal AnalitikaIzvor

Maksim Mandić, komandir ove Službe je za Radio kazao da su sinoć od 23 sata pa jutros do 5 kotorski vatrogasci radili na ispumpavanju vode iz više objekata na teritoriji opštine.

Voda je prijetila objektu preduzeća “Expo”, a plavila je i prostor “Jugodrva” na Radanovićima i u objektu Kuće igračaka u Lastvi Grbaljskoj.

Na terenu su bile dvije ekipe.

Mandić je kazao da je ova služba spremno dočekala najavljeno nevrijeme, odradila svoj posao i pomogla koliko je god mogla da šteta na terenu bude manja.

Na pitanje što je uzrok čestog plavljenja, Mandić je kazao da je u ekspanziji gradnje na našem primorju došlo do pregrađivanja prirodnih tokova, zbog čega i dolazi do čestog plavljanja.

Mandić se nada da će vlasnici objekata, koji su sada mogli da vide o čemu se radi, uraditi sve u narednom periodu da obezbijede prirodan tok vode i naj način omoguće da im štete budu što manje.

 

Portal Analitika