Region

Nove poplave u BiH

12pop
V
odene bujice uzrokovane obilnim kišnim padavinama pričinile su materijalnu štetu na području opštine Cazin, u sjeverozapadom dijelu Bosne i Hercegovine, gdje je poplavljeno više desetina stambenih i poslovnih objekata.

Nove poplave u BiH
Portal AnalitikaIzvor

Intenzitet padavina je prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, u protekla 24 sata pojačan, a na području opštine Cazin poplavljeno je više desetina stambenih i poslovnih objekata.

U cazinskim naseljima Mutnik, Slatina, Kapići, Tržačka Raštela i Ćoralići mjestimične poplave nanijele su štetu poljoprivrednim usjevima, dok su u naselju Žunići prijavljena klizišta. U noći sa četvrtka na petak došlo je do potpune obustave saobraćaja na lokalnim putevima u mjestima Kapići i Mutnik, gdje je izlijevanjem rijeke Mutnice iz korita poplavljen most.

Šef službe za civilnu zaštitu opštine Cazin Said Mujić istakao je kako je stanje u toj općini tokom prethodne noći bilo teško ali da je prestankom padavina situacija na terenu jutros nešto bolja.

Zbog izlivanja vode na magistrali do prekida u odvijanju saobraćaja došlo je i na putu od cazinskog naselja Ljubijankići u pravcu Bužima.

(AA)

 

Portal Analitika