Abiznis

I Andrijevica bi turske investitore

ANR
A
ndrijevica, gradić koji je bogat prirodnim resursima, može biti šansa za turske investitore da svoj kapital ulože u taj kraj, zaključak je predsjednika opštine Srđana Mašovića i ambasadora Turske Mehmeta Nijazi Tanilira, koji je danas boravio u posjeti tom gradu na sjeveru zemlje.

I Andrijevica bi turske investitore
Portal AnalitikaIzvor

"Naša opština posjeduje prirodne resurse kao što su voda, zdrava hrana, čist vazduh. Mislim da bi neke turske kompanije mogle da ulože svoj kapital u našoj opštini", kazao je Mašović.

Prema riječima ambasadora Tanilira, prvi korak u privlačenju turskih investicija u Andrijevicu je da se ta opština pobratimi sa jednom od opština u Turskoj.

"Da nađemo opštinu koja je poput Andrijevice, ali da je ekonomski jaka. Cetinje je skoro postalo pobratimska opština sa Gaziantepom, a skoro je i opština Ulcinj našla pobratimsku oštinu u Turskoj", kazao je Tanilir.

On smatra da Andrijevica mora iskoristiti svoje potencijale.

"Ako nam kažete da ste bogati vodom, onda je šansa izgradnja mini hidroelektrana. Takođe, fabrika vode je jedna od dobrih mogućnosti", kazao je Tanilir.

Tokom susreta sa predsjednikom Skupštine opštine Andrijevica Zvonkom Vukovićem, turski ambasador se upoznao sa potrebama lokalne samouprave. Današnjem sastanku je prisustvovao i savjetnik predsjednika Crne Gore Ruždija Tuzović, koji je iskazao zadovoljstvo dobrim odnosima dvije države. (Anadolija, Portal RTCG)

 

Portal Analitika