Finansije

BRAJOVIĆ: Prioritet autoput Bar-Boljare i rekonstrukcija pruge Bar- Beograd

1109brajovicstajnakerok
M
inistar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Stajnaker. Kako je Portalu Analitika saopšteno sa sastanka, ninistar Brajović je poželio dobrodošlicu novimenovanoj ambasadorki, naglašavajući da je saradnja sa prethodnim ambasadorom bila na visokom nivou.

BRAJOVIĆ: Prioritet autoput Bar-Boljare i rekonstrukcija pruge Bar- Beograd
Portal AnalitikaIzvor

-Povod razgovora ministra i ambasadorke bio je nedavni susret njemačke kancelarke Angele Merkel sa premijerima zemalja regiona, gdje je između ostalog bilo riječi i o saobraćajnim infrastrukturnim projektima, s akcentom na prugu Beograd - Bar. Ministar Brajović je ocijenio da je izuzetno važna rekonstrukcija pruge koja je značajno oštećena u nedavnim poplavama u Srbiji i da su inicijative premijera Srbije Aleksandra Vučića više nego dobrodošle. Ministar je kazao i da će podrška Evropske unije u realizaciji jednog ovakvog infrastrukturnog projekta svakako dobro doći i dati dodatan podstrek da dvije zemlje snažnije krenu u samu rekonstrukciju. Važno je naglasiti i da Crna Gora za taj posao ima pripremljenu kompletnu tehničku dokumentaciju i da se brže mora rješavati pitanje finansiranja- precizirano je u saopštenju.

Kako se dodaje, ministar je ambasadorki Stajnaker izložio i strateške projekte Crne Gore kada je u pitanju putna infrastruktura s akcentom na autoput Bar – Boljare i upoznao je sa dinamikom realizacije prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo.

-Iako veoma zainteresovani za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, odgovornost Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Vlade Crne Gore je da vode računa o javnom dugu i mogućnosti zaduživanja države- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika