Abiznis

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prisustvovali Skupštini SWG

ipardok
D
irektor Direktorata za IPARD plaćanja, Blagota Radulović i direktor Direktorata za ruralni razvoj, Darko Konjević prisustvovali su 30. Sjednici Skupštine Stalne radne grupe za ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG), koja je održana 10. i 11. septembra u Strugi u Makedoniji.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prisustvovali Skupštini SWG
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, tom prilikom, informisali su kolege iz zemalja regiona, kao i predstavnike Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija i GIZ – a, o aktivnostima MPRR na ispunjavanju uslova za otvaranje pregovora u poglavlju 11 –Poljoprivreda i ruralni razvoj. Radulović i Konjević su istakli da je u završnoj fazi izrada Strategije razvoja poljoprivrede, koja predstavlja mjerilo za otvaranje poglavlja 11.

Osim što su predstavljene aktivnosti vezane za razvoj poljoprivrede na području Jugoistočne Evrope i prilagođavanje novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, na skupštini je poseban akcenat stavljen na novu regulativu u oblasti ruralnog razvoja i pripremu programa IPARD u zemljama jugoistočne Evrope. U tom dijelu, predstavnici Crne Gore saopštili su da će u našoj zemlji veoma brzo početi implementacija IPARD-like programa, kao pripreme crnogorskih poljoprivrednika za korišćenje IPARD-a, planiranog za 2016. godinu.

Na sjednici Skupštine dogovorene su i naredne aktivnosti, koje uključuju Poljoprivredni forum koji je planiran da se održi u oktobru u Srbiji, kao i održavanje ministarskog sastanka u novembru u Bugarskoj.

 

 

Portal Analitika