Kultura

“Velikani nezavisne produkcije” u DODEST-u 16-19. septembar

velikani1109
R
evija filmova „Velikani nezavisne produkcije“ biće održana u sali DODEST od 16. do 19. septembra u organizaciji Kulturno-informativnog centra KIC “Budo Tomović”. U okviru revije biće prikazan izbor nekih od najpoznatijih nezavisno produciranih filmova. Ulaz je besplatan. Projekcije su u 21 sat.

“Velikani nezavisne produkcije” u DODEST-u 16-19. septembar
Portal AnalitikaIzvor

Reviju će otvoriti u utorak, 16.septembra film „Izgubljeni u prevodu“ (2003) koji je nastao u režiji Sofije Kopole (Sofia Coppola). Sniman u Japanu, ovaj film je oda prirodi bliskih prijateljstava i Tokiju. Ovo ostvarenje analizira neočekivane veze koje stvaramo, za koje mislimo da neće potrajati, a ipak ostaju u nama zauvijek.

U srijedu, 17. septembra biće prikazan film američkog režisera Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) “Sex, laži i video trake” (1989). Riječ je o provokativnoj gradskoj ljubavnoj priči sa mnogo dijaloških scena i intrigantnih prizora. Film je osvojio “Zlatnu palmu” u Kanu.

Narednog dana, četvrtak, 18. septembra predviđena je projekcija filma „Mala mis Sanšajn“ (2006) režisera Džonatana Dejtona i Valeri Faris (Jonathan Dayton, Valerie Faris). Radnja filma prati haotičnu porodicu Huver na njihovom putovanju za Kaliforniju, gdje su se uputili kako bi podržali glavnu junakinju filma Oliv (Abigail Breslin), koja želi da učestvuje na izboru ljepote pod nazovom “Mala mis Sanšajn”.

Posljednji dan revije, petak, 19. septembar obilježiće prikazivanje filma „Milioner sa ulice“ (2008) koji su režirali Deni Bojl i Lavlin Tandan (Danny Boyle, Loveleen Tandan). Film donosi priču o osamnaestogodišnjem Džamalu Maliku (Dev Patel) koji osvaja premiju u indijskoj verziji kviza „Želite li da postanete milioner?”. Film je osvojio osam Oskara.

Portal Analitika