Društvo

Bjelica umjesto Stijepovića?

DuskoBjelica1109
G
lavni kandidat za novog ministra prosvjete je Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. On bi, kako piše Dan, trebalo da naslijedi Slavoljuba Stijepovića, koji će, prema dogovoru DPS-a i SDP-a o koaliciji, preuzeti funkciju podoričkog gradonačelnika.

Bjelica umjesto Stijepovića?
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac izborne liste Evropsko lice Podgorice profesor Dragan Bogojević, kako se špekuliše u poltičkim krugovima, slovi takođe za mogućeg nasljednika Slavoljuba Stijepovića na čelu Ministarstva prosvjete.

Stupanje na dužnost novog ministra prosvjete i odlazak Stijepovića dio je dogovora lidera DPS-a i SDP-a Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića o široj rekonstrukciji Vlade Crne Gore. U sklopu tog dogovora, trebalo bi da uskoro bude izabran i novi ministar kulture.

Kao glavni kandidati za novog ministra kulture pominju se Pavle Goranović i Janko Ljumović, što je i ranije pominjano. Goranović je nekada bio savjetnik za kulturu premijera Mila Đukanovića, dok je Janko Ljumović direktor Crnogorskog narodnog pozorišta.

Vada je u novembru prošle godine donijela odluku da Branislav Mićunović, tadašnji ministar kulture, bude novi ambasador Crne Gore u Beogradu, i on je kasnije stupio na dužnost.

Portal Analitika