Abiznis

Nova tužba CEAC-a

2808kap
C
entralnoevropska aluminijumska kompanija (CEAC), ruskog biznismena Olega Deripaske, podnijela je Privrednom sudu novu tužbu kojom se traži poništenje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Kombinata aluminijuma (KAP) i nikšićkog Uniproma, pišu Vijesti.

Nova tužba CEAC-a
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sredinom jula je potpisao stečajni upravnik KAP-a, Veselin Perišić, sa vlasniom Uniproma, Veselinom Pejovićem, bez prethodne saglasnosti i pitanja članova Odbora povjerilaca podgoričke fabrike.

CEAC je tražio da se proglasi ništavnim i ugovor koji je Perišić zaključio sa kompanijom Politropus Alternative, ukrajinskog biznismena Romana Denkoviča.

Denkovič je za 450 hiljada eura kupio dva bazena crvenog mulja u KAP-u, zgradu bivše laboratorije i plac u Spužu.

»Pored razloga naveenih u tužbi osov za ništavnost je i to što je zemljište u Spužu prodato po cijeni od 2,75 eura po kvadratnom metru, što je nesumnjivo manje od tržišne cijene«, rekao je advokat CEAC-a, Marko Marković.

On je prigovorio upravniku KAP-a što je zaključio ugovor sa Politropusom 8. jula iako je odluka o prodaji donijeta 21. januara.

»Ugovor je zaključen mnogo nakon isteka roka od 15 dana, koji je bio naveden u ugovoru o prodaji imovine«, kazao je Marković.

Perišić je odgovorio da je imovina prodata jer su dva bazena crvenog mulja predstavljala dio imovine KAP-a, čije je svako dalje zadržavanje predstavljalo opasnost zbog mogućih ekoloških posljedica.

Portal Analitika