Društvo

I osobe sa invaliditetom imaju pravo na roditeljstvo

1009-kolica
M
ogućnosti da se osobe sa invaliditetom ostvare u roditeljstvu se moraju unaprijediti, ocijenjeno je na današnjoj konfereciji Saveza udruženja paraplegičara Crne Gore koja je održana u okviru projekta „Pravo osoba s invaliditetom na roditeljstvo“ u Podgorici.

I osobe sa invaliditetom imaju pravo na roditeljstvo
Portal AnalitikaIzvor

Projekat „Pravo osoba s invaliditetom na roditeljstvo“ finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Ukupna vrijednost projekta je 90.339 eura, od čega Evropska unija finansira 94 odsto, dok Savez udruženja paraplegičara Crne Gore učestvuje sa šest odsto. Kako je saopšteno iz Saveza, implementacija projekta je počela u februaru ove godine i trajaće 14 mjeseci.



Do sada je sprovedeno empirijsko istraživanje o pravima osoba s invaliditetom na roditeljstvo, pokrenuta je inicijativa javnog zastupanja za izmjene i dopune zakonodavstva u oblastima socijalne i zdravstvene zaštite koje se odnose na pravo osoba s invaliditetom na roditeljstvo, snimljena  su dva TV spota, štampana je publikacija ,Osobe s invaliditetom i roditeljstvo” i liflet.

Portal Analitika