Društvo

Žabljak dobio Sportski centar

1009milo_zabljak
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Vladimir Gasparič otvorili su danas Sportski centar na Žabljaku, savremeni objekat u koji su dvije vlade uložile 2.870.000 eura.

Žabljak dobio Sportski centar
Portal AnalitikaIzvor


Đukanović je kazao da i njegova današnja posjeta Žabljaku potvrđuje opredjeljenje da se pokloni dodatna pažnja bržem razvoju durmitorskog kraja.



"Žabljak ima velike potencijale koji, iz raznoraznih razloga, do sada nijesu dovoljno korišćeni, ali to pokušavamo da posmatramo i kao prednost jer je to sada jedan sačuvani potencilal kojeg treba na osmišljen i održiv način iskoristiti u interesu razvoja ovog kraja, kao i cijele Crne Gore ", kazao je Đukanović.



On je najavio ulaganja u skijalište Savin kuk i podršku razvoju poljoprivrede.



Ambasador Gasparič podsjetio je da je intenzivna ekonomska saradnja Slovenije i Crne Gore odraz bliskih političkih odnosa dvije države.



"Od 2008. do 2013. godine Slovenija je u Crnu Goru uložila 8 miliona eura i želimo da ta saradnja bude još bolja", kazao je Gasparič.



Predsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević zahvalio je Vladama Slovenije i Crne Gore na ulaganju u sportsku dvoranu koja će intenzivirati razvoj Žabljaka, posebno sportskog turizma.



Sportski centar na Žabljaku ima površinu 2.700 kvadrata, terene za košarku, odbojku, rukomet, kuglanu, teretanu i druge sadržaje

rtcg.me

Portal Analitika