Abiznis

Ministarstvo ekonomije: Smanjili smo broj zaposlenih

vlada
M
inistarstvo ekonomije saopštilo je danas da Vladini podaci o povećanju broja zaposlenih u tom sektoru nijesu tačni, i da će biti ispravljeni na narednoj sjednici Vlade.

Ministarstvo ekonomije: Smanjili smo broj zaposlenih
Portal AnalitikaIzvor

"Ministarstvo ekonomije, zajedno sa organima nad kojima vrši nadzor, je u proteklih godinu dana smanjilo broj zaposlenih za 4, a ne povećalo za 235, kako se navodi u Vladinom dokumentu", saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva ekonomije.

Portal Analitika objavio je danas pozivajući se na zvanične Vladine podatke da je broj zaposlenih u sektoru ekonomije povećan za 235.

Naime, Ministarstvo ekonomije je u II kvartalu 2013. godine imalo 108 zaposlenih, koliko ima i sada. Kada je riječ o organima pod nadzorom, broj zaposlenih je neznatno promijenjen: Zavod za metrologiju je u junu 2013. godine imao 31 zaposlenog, dok je u junu ove godine taj broj iznosio 30. U istom periodu, Zavod za standardizaciju je broj zaposlenih smanjio sa 19 na 16, Zavod za geološka istraživanja sa 51 na 49, dok Agencija za zaštitu konkurencije i Akreditaciono tijelo Crne Gore imaju isti broj zaposlenih kao u junu prošle godine – 12, odnosno 8. Zavod za intelektualnu svojinu je u junu 2013. godine imao 23 zaposlena, dok je u junu ove godine taj broj iznosio 25.

Iz navedenih podataka jasno je da je Ministarstvo ekonomije, zajedno sa organima pod nadzorom, u II kvartalu 2013. godine imalo 252 zaposlena radnika, a u istom periodu ove godine taj broj je iznosio 248, što znači da je ukupan broj zaposlenih za ovaj jednogodišnji period smanjen za 4.

"Dakle, podaci iz Vladinog materijala nisu tačni, a o grešci koja se dogodila i pravom stanju stvari, Ministarstvo će obavijestiti Vladu na prvoj sljedećoj sjednici", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika